Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

Big favour
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: Big favour
#74101
Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
How's things everyone. .just wondering is there anyone around galway to get the loan of an O2 sensor for a rev 3 turbo or even to buy one?kinda stuck. Cheers
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74143
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 70
Sorry I cant help but maybe check with Damien (ST182r) out near Tuam as he may be the man to help. He is on this forum.
Punky1968
Galway MR2
Senior Boarder
Posts: 696
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Galway City
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74147
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
Cheers man. Got it sorted. . The car was spluttering on full boost and it brought up a O2 sensor when I done a flash check.. took out the sensors to check it and to further investigation I found the connection on the heater sensor in the cat was melted. Then found a split in the turbo pipe. changed plugs and added octane booster and now she's boosting good all the way to 1 bar..need the pipe though cus I only taped it up for now☺thanks for the reply though
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74173
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
Scratch that!! Started spluttering again. Brought it for a long spin and it got ridiculously bad.have you got a number for him?
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74175
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 70
I've sent you a PM.
Punky1968
Galway MR2
Senior Boarder
Posts: 696
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Galway City
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74191
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 27
My Turbo is suffering from the same issue, I have bought spark plugs and a fuel filter. I'm hoping this will solve mine. The first day I had it back on the road, it would hardly run. It got a bit better, now it happens when I am boosting in third, that is as I am going up through the gears. Sounds like fuelling to me.

I will keep you posted.

Crmr2
Junior Boarder
Posts: 251
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Fermoy
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74221
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
I man if it's like mine. Good luck. Ha.when it first happened to me I thought it was fuel so I changed the fuel filter and done so many tests.in the end I changed the ecu for a self learning one I got on this site. Was grand for ages then happened recently..I unplugged my o2 on the way home from work yday and its been running great ever since.so iv ordered one from toyota. You should see if you get a flash code on yours
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74247
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 108
When I first got my Turbo it ran like above it turned out to be injector seals a cheap fix.
ricky2
Expert Boarder
Posts: 1372
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
rickyd96 Location: carrickfergus Birthday: 01/15

_KUNENA_BBCODE_HIDEIMG
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74251
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
hopefully the new sensor cures mine. It's running fine since I unplugged the O2. .If it was a seal on the injector it would splutter all the time you would think instead of an intermittent problem. . One more thing to look out for
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74462
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 27
FYI.

Replaced Spark plugs, car running sweet. One plug fouled up. I have the fuel filter and I will replace it during the summer.

Crmr2
Junior Boarder
Posts: 251
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Fermoy
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74466
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
Good stuff.I only got the pipe from the turbo to the air box today in the post..also have to pick up the O2 sensor from toyota as that's in now 2..Hopefully it should sort mine out.will let yee know
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74562
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 5
Got the pipe in and the car ran fine.I then put in the O2 sensor and after a spin it felt a bit hesitive at high Rpm. I removed the efi fuse, battery and ecu over night to see if it cleared the code..its still reading code 21 which is an o2..It was a toyota o2 sensor. Anyone have this problem before?
mike...
Junior Boarder
Posts: 253
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: galway
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
#74612
Re: Big favour 1 Year, 11 Months ago Karma: 12
HI

I have been having similar problems with my rev 5 turbo. and i still have not got to the bottom of it.

So far i have changed the 02 sensor, capacitors in the ECU and verified that the Intake manifold temperature sensor and the water jacket temperature sensor are all working.

still no joy.

My symptoms happen when the car reaches temperature then it wont boost and appears to be running very rich. the funny thing is, that below operating temperature it boosts fine.

Ill be interested to see what solves your problem.

Mine is completely stock.
mcstubles
Junior Boarder
Posts: 111
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: dublin Birthday: 02/08
Comments? Suggestions? Register above to have your say!
 
Go to topPage: 1